RANGER XP 1000 EPS NORDIC PRO
Domā bez robežām.
Speciāli medniekiem – Polaris Sportsman 570 Hunter Edition Ziņas
Speciāli medniekiem – Polaris Sportsman 570 Hunter Edition

Kvadriciklam ir daudzas priekšrocības, it īpaši, ja runājam par praktisku pielietojumu medībās. Protams, tā ir diezgan pamatīga investīcija, toties iegūsti ne tikai transporta līdzekli, bet arī iespēju piekļūt medījumam vietās, kur kājām iet ilgi, bet ar auto piebraukt neiespējami. Vienlaikus kvadriciklu var izmantot, lai šķūrētu sniegu, pat uzartu lauku vai vienkārši aizbrauktu uz veikalu pēc aliņa. Protams, ja vēlies ar kvadru braukāt pa ielu, ir nosacījumi, un, kā izrādās, Latvija šajā ziņā izceļas uz citu Eiropas Savienības valstu fona. Kvadricikls šādā gadījumā jāreģistrē kā traktors, līdz ar to arī vajadzīgas traktora vadītāja tiesības. Ir arī modeļi, kurus var reģistrēt ne kā traktoru, tad pietiek ar B kategorijas autovadītāja tiesībām. Tas tā, mazliet lirikai.

Polaris Sportsman 570 Hunter Edition un arī citiem modeļiem iespējams pievienot dažādas papildu ekstras. Piemēram, šim paredzēta īpaša soma ierocim, ko var piepirkt klāt, tāpat arī papildu kaste dažādu noderīgu mantu pārvadāšanai. Jāatzīmē, ka šim modelim priekšējā vinča nāk komplektā. Tāpat arī rokturi tiek apsildīti, ja nu aukstā laikā jābrauc tāli gabali. Jānorāda, ka kvadriciklam ir liels un viegli pārskatāms displejs.

Papildus var iegādāties citas ekstras, piemēram, sniega ķēdes smagiem ceļa apstākļiem, sniega šķūri. Jā, pat arklu, ja tāds būtu nepieciešams.

Interesanta ir krāsa – kamuflāža. Protams, var jautāt, cik tas ir praktiski, jo principā arī mednieka kvadricikls var būt citā krāsā, bet tas ir visnotaļ stilīgi. Dažās atsauksmēs minēts, ka šis krāsojums neļaus pamanīt kādus skrāpējumus, bet vienlaikus tiek norādīts – tie, kas ar šādu transporta līdzekli pārvietojas, par skrāpējumu nedomās. Tāpat arī komplektā tiek piedāvāti riteņi ar lietajiem alumīnija diskiem, kas, protams, nekādā veidā neuzlabos caurgājību, toties izskatīsies ļoti labi.

Daudzi mednieki atzinuši, ka pēc ilgākas ekspluatācijas ir novērtējuši kvadricikla nozīmi tieši medībās – ne tikai lai pārvietotos, bet arī lai, piemēram, izvilktu alni vai kādu citu medījumu no meža. Protams, var jau izlīdzēties, iznesot medījumu pa daļām, pašrocīgi to izvelkot, bet jāatzīst, ka nereti kvadra ir vienīgais pieejamais mehanizētais transports, ar ko vispār izdabūt lielāku medījumu no meža. Tādēļ ir vēl jo interesantāk, ka Polaris piedāvā īpašu modeli, kas paredzēts tieši medniekiem un medību apstākļiem.

-

Apskatu veidojis žurnāls "Medības" sadarbībā ar SIA "Motofavorīts".